Useamman rekisteritunnuksen tai käyttäjätunnuksen käyttö Taskuparkki -sovelluksessa

Muokattu Fri, 12 May 2023 klo 02:23 PM

Mikäli käytössänne on useampi auto, voitte lisätä ne kaikki Taskuparkki -sovelluksen käyttäjätunnukselle. Huomioittehan kuitenkin, että käyttäjätunnuksella pystyy käynnistämään ainoastaan yhden pysäköinnin kerrallaan. Tästä johtuen suosittelemme tapauksissa, joissa perheessä käytetään useampaa autoa samaan aikaan, luomaan jokaiselle käyttäjälle oman Taskuparkin käyttäjätunnuksen. Tällöin jokainen pystyy käynnistämään oman pysäköinnin sovelluksessa samaan aikaan eri autoilla.

Mikäli käytössänne on ainoastaan yksi auto, mutta sitä käyttää useampi henkilö, voitte toimia kahdella eri tavalla. Voitte lisätä auton rekisteritunnuksen jokaisen autoa käyttävän henkilön Taskuparkin käyttäjätunnukselle, ja asettaa rekisteritunnuksen kameratunnistus -toiminnon päälle sille käyttäjätunnukselle, joka autoa kulloinkin ajaa.

Huomioittehan samalla, että kameratunnistus-toiminto voi olla samassa rekisteritunnuksessa päällä ainoastaan yhdellä käyttäjätunnuksella kerrallaan. Kun toinen perheenjäsen kytkee kameratunnistuksen päälle, se poistuu päältä siltä, jolla se on aikaisemmin ollut aktiivisena. Tästä lähetetään viesti käyttäjän sähköpostiin.

Vaihtoehtoisesti auton käyttäjät voivat kaikki kirjautua Taskuparkkiin sisään samalla tunnuksella. Tällöin pysäköinnit käynnistyvät tällä yhdellä käyttäjätunnuksella ja niistä mahdollisesti kertyvät veloitukset peritään kyseiselle käyttäjätunnukselle asetetulta maksukortilta. Näin toimittaessa käyttäjien ei tarvitse hallinnoida kameratunnistuksen päällä olemista usean käyttäjätunnuksen välillä.

Mikäli joku auton käyttäjistä haluaa pysäköidä kameratunnistukselliseen kohteeseen erillistä Aimo Parkin kausikorttia käyttäen, tai hänellä on erikseen sovittu pysäköintijärjestely kyseisessä kohteessa, tulee kameratunnistus sulkea Taskuparkin käyttäjätunnukselta.

Jos olette lunastaneet Taskuparkissa 30 vuorokauden välein uusiutuvan pitkäaikaisluvan ja käytössänne on useampi auto, tulee teidän asettaa luvassa aktiiviseksi juuri sen auton rekisteritunnus, jolla pysäköitte lupanne kohteeseen kunakin päivänä. Luvan rekisteritunnus tulee vaihtaa joko "Pysäköintiluvat" -ikkunassa ("Pysäköintilupani" selainversiossa), tai "Omat tiedot"-ikkunassa "Luvalle varattu autoni" -kohdassa.

30 vuorokauden pysäköintiluvalla pysäköitäessä ei rekisterikilvellä tarvitse olla kameratunnistus -toimintoa päällä. Huomioittehan, että rekisteritunnuksen vaihtaminen "autoni (lyhytaikaispysäköinti)"-kohdassa ei vaikuta pysäköintilupaanne.

Mikäli tämä ohje ei vastaa kysymyksiinne, otattehan yhteyttä Taskuparkin asiakaspalveluun (020 7812 461, taskuparkki@aimopark.fi)