Useamman rekisteritunnuksen tai käyttäjätilin käyttö Taskuparkki -sovelluksessa

Muokattu Mon, 30 Jan 2023 klo 11:42 AM

Mikäli käytössänne on useampi auto, voitte lisätä ne kaikki Taskuparkkiin. Huomioittehan kuitenkin, että Taskuparkki -sovelluksella pystyy käynnistämään ainoastaan yhden pysäköinnin kerrallaan. Tästä johtuen suosittelemme tapauksissa, joissa perheessä käytetään useampaa autoa samaan aikaan, luomaan jokaiselle käyttäjälle oman Taskuparkin -tilin. Tällöin jokainen perheen käyttäjä pystyy käynnistämään pysäköinnin sovelluksessa samaan aikaan eri autoilla.

Mikäli käytössänne on ainoastaan yksi auto, mutta sitä käyttää useampi henkilö, voitte toimia kahdella eri tavalla. Voitte lisätä auton rekisteritunnuksen jokaisen autoa käyttävän henkilön Taskuparkki-tilille, ja asettaa rekisterikilven kameratunnistus-toiminnon päälle sen käyttäjän tilille, joka autoa kulloinkin ajaa. Huomioittehan samalla, että kameratunnistus-toiminto voi olla samassa rekisteritunnuksessa päällä ainoastaan yhdellä tilillä kerrallaan. Kun toinen perheenjäsen kytkee kameratunnistuksen päälle, se poistuu päältä siltä tililtä, jolla se on aikaisemmin ollut aktiivisena. Tästä lähetetään viesti tilin käyttäjän sähköpostiin.

Vaihtoehtoisesti auton käyttäjät voivat kaikki kirjautua Taskuparkkiin sisään samalla tunnuksella. Tällöin pysäköinnit käynnistyvät tällä yhdellä tilillä ja niistä mahdollisesti kertyvät veloitukset peritään kyseiselle tilille asetetulta maksukortilta. Näin toimittaessa käyttäjien ei tarvitse hallinnoida kameratunnistuksen päällä olemista usean eri tilin välillä.

Mikäli joku auton käyttäjistä haluaa pysäköidä kameratunnistukselliseen kohteeseen erillistä Aimo Parkin kausikorttia käyttäen, tai hänellä on erikseen sovittu pysäköintijärjestely kyseisessä kohteessa, tulee kameratunnistus sulkea Taskuparkin tilillä/tileillä.

Jos olette lunastaneet Taskuparkissa 30-vuorokauden  välein uusiutuvan pitkäaikaisluvan ja käytössänne on useampi auto, tulee teidän asettaa luvassa aktiiviseksi juuri sen auton rekisteritunnus, jolla pysäköitte lupanne kohteeseen kunakin päivänä. Luvan rekisteritunnus tulee vaihtaa joko "pysäköintiluvat"-ikkunassa ("pysäköintilupani" selainversiossa), tai "omat tiedot"-ikkunassa "luvalle varattu autoni"-kohdassa. 30-vuorokauden luvalla pysäköitäessä ei rekisterikilvellä tarvitse olla kameratunnistus -toimintoa päällä. Huomioittehan, että rekisteritunnuksen vaihtaminen "autoni (lyhytaikaispysäköinti)"-kohdassa ei vaikuta pysäköintilupaanne.

Mikäli tämä ohje ei vastaa kysymyksiinne, otattehan yhteyttä Taskuparkin asiakaspalveluun (020 7812 461, taskuparkki@aimopark.fi)