Kuinka lunastan kuukausiluvan?

Muokattu Thu, 18 May 2023 klo 01:43 PM

Hyvä tietää


Kuukausiluvan pääsee lunastamaan joko Taskuparkki -sovelluksella tai selaimessa osoitteessa www.taskuparkki.fi. 

Luvan lunastamisen jälkeen saat sähköpostiin yleisohjeet lupaan liittyen. Perehdy ohjeisiin huolellisesti. Jos kyseessä on yrityksen pysäköintilupa, huomioi, että olet rekisteröitynyt Taskuparkin sovellukseen työpaikan sähköpostiosoitteella. Kameratunnistus -ominaisuutta ei tule laittaa päälle pitkäaikaisluvassa.


Lunastus Taskuparkki -sovelluksella


Kun kirjaudut sisään sovellukseen, paina vasemman yläkulman valikko auki (Kolme valkoista viivaa). Lunastettavat pysäköintiluvat löydät valitsemalla Pysäköintiluvat, ja selaamalla avautuvaa näkymää. Paina haluamasi luvan kohdalta Osta. Valitse tai lisää rekisterinumero sekä maksukortti, ja paina tämän jälkeen Osta lupa. Jos lupa on maksuton Taskuparkki -sovelluksen kautta sinulle, ei maksukorttia tarvitse lisätä.


Lunastus selaimella


Kirjaudu sisään osoitteessa www.taskuparkki.fi, ja sisäänkirjautumisen jälkeen paina Osta lupa -ikkunaa. Täältä löydät lunastettavat pysäköintiluvat. Painamalla haluamasi luvan vieressä näkyvää sinistä Osta -painiketta, pääset valitsemaan tai lisäämään haluamasi rekisterinumeron sekä maksukortin. Muistathan uuden rekisterinumeron syötettyäsi klikata Uusi Rekisterinumero –tekstiä, joka tulee kirjoituskentän alapuolelle. Tällöin rekisterinumero tallentuu. Painamalla OK vahvistat luvan oston. Jos lupa on maksuton Taskuparkin kautta sinulle, ei maksukorttia tarvitse lisätä. 


Pysäköintiluvan tietoja ja asetuksia pääset muokkaamaan sovelluksen Pysäköintiluvat -ikkunasta, sekä nettisivujen Pysäköintilupani -ikkunasta.


Rekisterinumeron vaihto


Pysäköintiluvassa voi olla aktiivisena vain yksi rekisterinumero kerrallaan, ja se tulisi kirjoittaa joko väliviivalla (ABC-123) tai yhteenkirjoitettuna (ABC123). Huomioi, että pysäköintiluvassa tulee olla aina pysäköidyn ajoneuvon rekisterinumero. Mikäli käytössäsi on sijaisauto, tai ajoneuvosi vaihtuu, päivitä ajoneuvon rekisterinumero pysäköintilupaan. 


Voimassaolon katkaisu


Taskuparkin pitkäaikaislupa on voimassa 30 vuorokautta kerrallaan, ja se uusiutuu automaattisesti kyseisen ajanjakson lopussa. Mikäli et halua, että lupa uusiutuu, pääset asettamaan automaattisen uusiutumisen pois päältä muokkaamalla pysäköintiluvan tietoja. Pysäköintilupaa ei voi katkaista kesken sen voimassaoloaikaa.

Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä
Kuvavarmennus vaaditaan.

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin