Taskuparkin kameratunnistus

Muokattu Thu, 18 May 2023 klo 02:09 PM

Kun hyödynnät kameratunnistusta, pysäköinti alkaa Taskuparkin kautta automaattisesti parkkihallien sisäänajossa, kun kamera on tunnistanut rekisterikilven. Hyödyntäessäsi kameratunnistus -ominaisuutta, ei sinun tarvitse käydä maksuautomaatilla, vaan pysäköinnin mahdollinen veloitus lähtee suoraan käyttäjätilille lisäämältäsi maksukortilta.

Kameratunnistuksen asetuksia pääset muuttamaan Taskuparkissa Omat tiedot -kohdassa, kun klikkaat rekisterinumeroasi.

Kameratunnistus-ominaisuuden päälle asettaminen vaatii maksukortin lisäämisen sovellukseen. Maksukortin tiedot vaaditaan, sillä pysäköintien mahdolliset veloitukset veloitetaan automaattisesti pysäköinnin päätyttyä. Jos maksukorttisi tiedot muuttuvat, lisääthän uuden maksukortin tiedot käyttäjätilille. Aseta kameratunnistus tarvittaessa uudelleen päälle.

Kameratunnistuksen asettaminen useammalle käyttäjätilille, kun käytössä on sama rekisterinumero

Kameratunnistus voi olla päällä vain yhdellä käyttäjätunnuksella samanaikaisesti.

Jos ajoneuvolla on useampi käyttäjä, tulee auton sen hetkisen käyttäjän asettaa aina ennen pysäköintihalliin ajoa omilla tunnuksillaan kameratunnistus päälle.

Jos rekisterinumerosta asettaa kameratunnistuksen omilla tunnuksilla päälle, lähtee kameratunnistus pois päältä edelliseltä käyttäjältä. Edelliselle käyttäjälle lähtee tällöin myös sähköposti -ilmoitus kameratunnistuksen päältä poistumisesta.

Vaadi vahvistus puomilla

Kun asetat Vaadi vahvistus puomilla-ominaisuuden päälle, ei pysäköinti ala automaattisesti puomillisissa kohteissa. Sisäänajossa rekisterikilven tunnistamisen jälkeen tulee Taskuparkissa vielä hyväksyä pysäköinnin aloittaminen kohteessa painamalla Aloita pysäköinti -kohtaa.

Puomittomissa Aimo Park Easy kohteissa, kuten esimerkiksi Iso Omena, Niitty, Saari, Revontuli, Aitio Business Park, Kaari, Hertsi ja Duo tämä ominaisuus ei ole käytössä ja pysäköinti alkaa automaattisesti Taskuparkin kautta ilman erillistä vahvistusta.

Liityntäpysäköinti

Kun ajat liityntäpysäköintiin, et voi hyödyntää Taskuparkkia. Ennen liityntäpysäköintiin ajamista, huomioithan, että kameratunnistus tulee asettaa kokonaan pois päältä Taskuparkista. Saat kameratunnistuksen asetettua pois Omat tiedot -kohdasta klikkaamalla rekisteritunnustasi.

Mikäli olet jo liityntäpysäköinnissä, ja huomaat, että Taskuparkissa on alkanut pysäköinti, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Tällöin voimme pysäyttää Taskuparkissa alkaneen pysäköintisi.

Kausikortti ja Taskuparkki

Jos sinulla on käytössä kausikortti puomillisella Taskuparkkialueella, otathan kameratunnistuksen pois päältä ennen pysäköintialueelle ajoa, jotta pysäköinti ei ala Taskuparkissa ja voit pysäköidä kausikortin avulla.